Neuropsykologipalvelu
Neuria
Neuria

Hinnasto

section-5a75f0d

Neuropsykologipalvelu Neuriassa toteutetaan Kelan vaativaa ja harkinnanvaraista lääkinnällistä kuntoutusta. Toimimme lisäksi Pirkanmaan hyvinvointialueen neuropsykologisen kuntoutuksen palvelusetelipalveluntuottajana (www.palse.fi). Kuntoutusta ja tutkimuksia voidaan myöntää joissakin tapauksissa vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella. Tutkimuksiin (huom! ei kuntoutukseen) on mahdollista ohjautua lisäksi kunnan maksusitoumuksella. Palveluihin ohjautumiseen edellytetään lääkärin lähete. Kuntoutus ja tutkimukset voivat toteutua myös omakustanteisesti, jolloin lääkärin lähete ei ole välttämätön (pois lukien nuoruusikäisen laaja psykologinen tutkimuskokonaisuus, johon lähete vaaditaan).

Tutkimuskokonaisuudet sisältävät aina alkuhaastattelun, tarvittavien esitietojen ja aiempien tutkimus- ja kuntoutustietojen keräämisen, suullisen palautekäynnin lapselle/nuorelle ja huoltajalle sekä kirjallisen palautteen. Tutkimuskokonaisuuksiin on lisäksi mahdollista sisällyttää myös laajempi yhteistyötahojen verkostoneuvottelu erillishinnoittelulla (Huom! Verkostoneuvottelu sisältyy aina nuoruusikäisen laajaan psykologiseen tutkimuskokonaisuuteen).

Kuluttajahinnasto on voimassa 1.9.2023 alkaen (terveydenhuollon palvelut alv 0%).

Neuropsykologisten ja psykologisten tutkimusten hinnasto

Suppea neuropsykologinen tutkimus
800 €
Esim. kognitiivinen kehitystasoarvio, kognitiivisten toimintojen yleisluontoinen kartoitus, enintään 5 h.
Laaja neuropsykologinen tutkimus
1250 €
Esim. kognitiivisen kehitystason arvio, kognitiivisen kykyrakenteen tarkempi arvio ja erityisvaikeuksien arviointi enintään 6-8 h.
Erittäin laaja neuropsykologinen tutkimus
1650 €
Esim. kognitiivisen kehitystason arvio, kognitiivisen kykyrakenteen tarkempi arvio sekä erityisvaikeuksien arviointi. Lisäksi psyykkisen toimintakyvyn ja mahdollisten psyykkisten häiriöiden suppea arvio laajaan kliiniseen haastatteluun, asiakirjoihin ja lomakekyselyihin perustuen, enintään 9-11 h.
Nuoruusikäisen laaja psykologinen tutkimuskokonaisuus
2600 €
Ks. tarkempi esite "Palvelut"-valikosta...
...tai paina tästä.

Neuropsykologisen kuntoutuksen hinnasto

Kuntoutuksen edellytyksenä on aina neuropsykologinen tutkimus, jossa on tutkittu ongelmien haitta, vaikeus-aste ja hoidettavuus.

Neuropsykologinen yksilökuntoutus 45 min
135 €
Neuropsykologinen yksilökuntoutus 60 min
180 €

Verkostoneuvottelu 

Verkostoneuvottelu 60 min.
285 €

Verkostoneuvottelu voidaan toteuttaa sovittaessa etäneuvotteluna tai toimipisteessä (esim. koulu, terveydenhuollon toimipaikka). Verkostoneuvottelun toteutuessa asiakkaan toimipaikassa hintaan lisätään edestakaisilta matkoilta matkakorvaus (vuonna 2024 perussumma 0,57 euroa/km).

Neuropsykologinen tutkimus